Om projektet

Fotografen Staffan Ekengren har fotograferat Europas mest spektakulära bilkyrkogård – bröderna Ivanssons bilskrot i värmländska Båstnäs. Han följde skroten under alla årstider och gjorde grundlig research om dess historia. Fotoprojektet har hittills utmynnat i den uppmärksammade fotoboken ”Kärlek till en skrot”, en blogg, en utställning samt en rad föreläsningar.

På bilkyrkogården i Båstnäs förenas ungefär tusen bilvrak från 30-talet fram till och 70-talet med naturens krafter. Det är en unik plats, sedan många decennier ägd av bröderna Rune och Tore Ivansson som en gång drev skroten som en kommersiell verksamhet, särskilt med norrmän som kunder.

I det kluvna mötet mellan snyggt och fult, mellan växtlighet och skräp, föddes fotoprojektet Cemetery Love. Det är en historia om det estetiskt tilltalande, men samtidigt provocerande möte, som uppstår när naturen tar tillbaka kontrollen över gamla skrotdelar. Det är också en berättelse om hur skroten påverkat och inspirerat människor i Sverige och andra delar av världen.

Den här webbplatsen uppdateras löpande med blogginlägg, fotografier och videointervjuer. Det går också att följa Cemetery Love på Facebook.

Staffan Ekengren berättar om projektet i TV4 Nyhetsmorgon:

2 tankar kring ”Om projektet

 1. Yngve

  Hei
  Har kjøpt boken til min far.
  Er meget fornøyd med boken og bildene .
  Ønsker deg lykke til videre med foto.
  Er det noen ny bok i planer framover. ?
  Face bok side ?
  Hilsen Yngve

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *