Om Staffan Ekengren

Kameran är ett av de bästa verktyg som finns för att berätta en historia eller skildra ett ögonblick. Samtidigt öppnar kameran dörrar till nya världar och sammanhang, oavsett om möjligheterna till fotografering finns långt borta eller precis framför en. Fotografering kan också vara lika svårt eller lätt som du själv väljer att det ska vara. Och hittar man rätt story bakom bilderna blir det hela ännu mer intressant.

Det är drivkrafterna bakom min fotografering.

Jag heter Staffan Ekengren och bor i Stockholm. Min professionella bakgrund har jag inom kommunikation och journalistik, och har i mitt yrkesliv arbetat i både tidningsbranschen och i näringslivet. Fotografering en viktig del av mitt liv och jag tycker särskilt om att skapa och driva fotoprojekt. Våren 2013 studerade jag foto vid Kulturama i Stockholm.

”Kärlek till en skrot” är min debutbok som fotograf och jag räknar med att göra ännu fler böcker i framtiden.

Jag fotograferar med utrustning från Nikon och använder Photoshop och Lightroom för bildbehandlingen.

Mer på webben:

Staffan Ekengren | Photography

Bildström på Flickr

1 tanke kring ”Om Staffan Ekengren

  1. Linda Öberg

    Du vidgar vyerna på ett inspirerande sätt. Att berätta genom bilder och få det lilla i det stora att bli intressant. Grattis till en fin hemsida och blogg!

    /Linda Öberg

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *