Skrivarretreat i september

Det här med att skriva en bok, göra research och få texter och bilder på plats, är något som kräver att man samlar sig. Jag har kommit igång rätt bra men känner att jag behöver fler koncentrerade arbetspass, där inget annat stör. I vår tid är det ofta svårt att hitta den typen av kvalitetstid; det finns alltid så mycket annat som pockar på uppmärksamhet.

Nu har jag bestämt mig för att under några dagar slutföra arbetet med texterna i boken på Irland, närmare bestämt på ett retreat för författare. Jag har hittat en plats på den irländska Bearahalvön där författare och konstnärer för en relativt billig peng kan hyra arbetsrum med helpension för att jobba med sina projekt.

Man förfogar över sin tid själv men det finns möjlighet att äta tillsammans med andra besökare eller ta en öl framför brasan på kvällen.

De utlovar lugn och ro, vacker utsikt och Internetuppkoppling. Det är ungefär allt jag behöver.

I början av september bär det av och självklart kommer jag att rapportera därifrån här på cemeterylove.se.