Åtta vänner planerar en skrotsafari

Trots att jag har jobbat med det här projektet i ett och ett halvt år nu och vet hur bilskroten i Båstnäs påverkar människor upphör jag inte att förvånas över bilskrotsturismen i Töcksfors.

Igår fick jag veta att en fransman jag intervjuat till projektet ska ta med sig en hel bunt vänner – tre fransmän till, två schweizare och två belgare – på en vinterutflykt till Båstnäs. De flyger från Frankrike och ska vara ett par dagar i Töcksfors och Båstnäs, bara för att se skroten.

Tänk er, åtta europeer som gör en gruppresa till en skrot mitt i vintern, övernattar, äter och förmodligen tipsar sina vänner om hur bra de har haft det. Hade jag varit turistchef i Årjängs kommun hade jag jublat.

I SkroTV finns sedan tidigare ett inslag om hur en skrot av det här slaget kan påverka den lokala turismen positivt.