En tanke till Töcksfors

Mitt fotoprojekt i Båstnäs har flera gånger fört mig till Töcksfors och för varje gång jag är där märker jag att jag blir mer och mer engagerad i själva orten. Jag vill att det ska gå bra för Töcksfors.

Därför är det med en viss lättnad jag läser att de personer som misstänks ha utfört det väpnade bankrånet mot banken i Töcksfors i somras nu är häktade. Orter av den här lilla storleken – i Töcksfors bor ungefär 1200 personer – är ofta särskilt drabbade när det kommer till bankrån. I många fall lyckas polisen heller aldrig gripa de skyldiga.

Jag har åkt förbi den drabbade banken flera gånger det senaste halvåret och faktiskt tänkt på utsattheten; hur lite en sådan här ort har att sätta emot när närmaste polisstation är flera mil bort. Hur lätt tryggheten kan rubbas.

När polisen nu förhoppningsvis kan lösa det grova rånet från i somras kanske det i någon mån kan bli en upprättelse för de bankanställda som har drabbats.