Bilar, bilar – överallt är det bilar

Sverige är ju ett biltätt land, särskilt om man räknar med alla gamla rariteter som står undangömda i garage lite varstans.

I helgen hittade jag av en slump den här gamla klassikern i en privatpersons garage. Välbevarad, om än en del grejer att fixa innan den kan rulla som vanligt igen. Det här är en Jaguar, MK II, årsmodell 1964 och ägaren berättade för mig att bilen genom åren väckt stort intresse i grannskapet. En gång satt en främmande person på deras tomt, med blicken riktad mot garaget och njöt av åsynen av en gammal Jagga.

I Cemetery Love’s facebookgrupp utlyste jag en tävling där den som kunde berätta bilmärke, modell samt decennium bilen tillverkades, belönades med ett exemplar av den kommande boken om bilkyrkogården i Båstnäs.

Vinnare blev Mangus Arpi Van Rullarn från Molkom. Grattis till honom!

facebookbil