Nu börjar bildurvalet

Jag börjar nu närma mig slutet på själva fotograferingsarbetet på bilskroten. Efter ett drygt tiotal besök i Båstnäs under samtliga fyra årstider, har jag snart hela det bildmaterial som jag behöver för den kommande boken.

Men på sätt och vis är det nu det stora arbetet börjar. Av de cirka 8000 bilder jag har som råmaterial ska cirka 250 – 300 väljas ut, bearbetas i bildbehandlingsprogrammet Photoshop och göras klara för publicering. Till en fotobok behövs det många bilder att välja på och under de kommande veckorna ska jag identifiera vilka bilder från skroten som är allra bäst.

Vissa bilder vet jag sedan länge att de ska med i boken. Men i vissa fall sitter jag med kanske tio varianter av samma motiv; vilken är då bäst? Det är ibland små detaljer i bilden som avgör om den är bättre än någon annan.

Jag har många timmars arbete framför mig med bildurval. Det kommer att bli roligt – men krävande.