Nu måste jag skärpa mig

Idag jag jag suttit framför bildbehandlingsprogrammet Photoshop praktiskt taget hela dagen, för att jobba med bilderna till boken.

Men innan jag kom någon vart behövde jag ägna några timmar åt att fördjupa mig i tekniken. En lika viktig som knepig del av bildhantering handlar om skärpning – alltså att få sina bilder skarpa på det sätt man vill. Det finns femtielva olika sätt att göra det på, alla med sina förespråkare ute på nätforumen, men till slut handlar det ändå om att välja en metod och vara konsekvent. Och att själv gilla det man ser på skärmen.

Det är om man misslyckas med det här momentet som bilder riskerar att kännas diffusa och otydliga eller, vilket är ett vanligare problem, så skarpa att de blir jobbiga att se på.

Efter en del försök med några av bilderna kom jag över hindret men jag hade hoppats få fler bilder färdiga idag.

Nya tag imorgon. Eller skärpning, om man så vill.