Insnöad redan i september

Bildbearbetningen går framåt och just nu jobbar jag med några av de tekniskt sett svåraste bilderna – de som visar Båstnäs vintertid. Att få snön att se ut som snö och inte bara ett vitt sjok av allt möjligt, är ibland riktigt knepigt.

Dessutom byter jag årstid mentalt. Jag minns de där kalla dagarna i december och januari när jag höll på att frysa händerna av mig därute på skroten. Det var kallt, blåsigt och halt. När jag sitter med vinterbilderna framför mig en hel dag är det som att förflyttas flera månader framåt i tiden.

Men när jag ser de snötäcka motiven från Båstnäs, sittandes i min varma kontorsstol och med en kopp te bredvid datorn, känner jag att det var värt besväret.

Nedan ser ni ett frostigt smakprov. Mer får ni se i boken när den kommer ut i vår.

DSC_5185 kopiera (kopia)