Bil(d) med eller utan burk

Ibland får jag frågan om jag grejar mycket med mina skrotbilder i Photoshop. Svaret är att jag grejar – men inte så mycket. Jag ställer mest in skärpa och färger och plötsligt får bilderna mycket mer kraft. Det gör alla fotografer som ska publicera bilder i någon form.

Men vid något enstaka tillfälle gör jag vad nog en del skulle kalla ”bildmanipulation”; jag städar lite i en bild för att resultatet ska bli bättre. Det kan vara en liten fläck på en bil som inte alls ser så bra ut, en gammal gren som stör intrycket. Eller som idag, när jag satt och bildredigerade, en läskburk.

Jag hade missat den vid fotograferingen men gillar bilden i övrigt. Så jag trollade bort burken i Photoshop.

Utsnitt från bilden med burk:
burkföre

Utsnitt från bilden utan burk:
burkefter