En alldeles speciell dag i Båstnäs

Idag, lördag, träffade och intervjuade jag inte mindre än sju bilskrotsturister från Frankrike, Belgien och Schweiz. Det är alltså ett helt gäng europeer som tagit flyg och hyrbil ända upp till Sverige och det bara för att uppleva bilkyrkogården i Båstnäs. Trots det slaskiga och regniga vädret verkade de hur nöjda som helst.

Inte nog med att jag blev medbjuden på deras middag i Årjäng, jag fick också en ask äkta fransk konfektyr som present. Och trots att vi, med mig inräknad, var fyra nationaliteter på plats i Båstnäs idag, så verkar de intryck skroten gör på människor vara universella; vi var rörande överens om skrotens speciella karaktär.

Inom kort kommer ett par inslag i SkroTV där det här gänget berättar mer om sin skrotweekend i Båstnäs.

DSC_2121