”Bedragarna agerade välregisserat och professionellt”

Det misstänkta bedrägeriförsöket mot bilkyrkogården i Båstnäs ser ut att vara välplanerat. Redan för flera veckor sedan erbjöds återvinningsfirmor i Värmland att köpa bilar och skrot av det finländska företaget.

– Den första kontakten kom redan i januari, i form av ett mail där vi erbjöds att köpa bilskrot från västra Värmland. Däremot sades ingenting om att det skulle vara bilar från Båstnäs. Den här veckan förstod vi att det var Båstnäs det gällde och vi fattade direkt misstankar, säger en källa till cemeterylove.se.

De misstänkta bedragarna ska i början av den här veckan ha träffat potentiella kunder på plats vid skroten men inte lyckats göra några affärer. En person berättar att bedragarna agerat mycket professionellt i de inledande kontakterna:

– Det verkar otroligt välplanerat och välregisserat. Vad jag har förstått är det åtminstone ett par återvinningsfirmor i Värmland som har blivit erbjudna att köpa delar från Båstnäs.