Nu har den stulna skylten ersatts med en ny

Bilskroten i Båstnäs har sedan länge varit känd för sin skylt med texten ”Här slutar allmän väg” – en skylt som under lång tid har varit placerad precis framför det stora öppna fält med bilar som utgör en viktig del av bilkyrkogården. I den miljön får förstås texten en fördjupad innebörd.

Men skylten stals för något år sedan och varje gång jag har varit på skroten har det känts som att den fattas. Det blir lätt så med en skylt som har blivit en del av Båstnäsmystiken.

Vid mitt senaste besök på skroten häromdagen upptäckte jag däremot att den stulna skylten har fått en ersättare. Större och inte alls med samma affektionsvärde och patina som den gamla – men dock en skylt.

Ge det några decennier så kanske den nya skylten så småningom kan kännas som en värdig ersättare.

DSC_0839