Först en skrotbok – sedan guidning i Hamburg

Det brukar ju heta att det ena leder till det andra. Idag fick jag ett påtagligt bevis på det.

I augusti 2013 gjorde jag en intervju med bilskrotsturisterna Birgit Ebel och Raimund Ebel från Hamburg. Vi träffades i Båstnäs och jag lovade att höra av mig när boken var klar.

Sagt och gjort: I helgen var jag i Hamburg i ett annat ärende och tänkte då låta Birgit och Raimund köpa ett ex av ”Kärlek till en skrot”. Men det som började med en kaffe på mitt hotell slutade med en guidad visning av Hamburg. Eftersom jag hade några timmar över föreslog paret Ebel att de skulle köra runt mig i stan och visa sina favoriter.

Det blev en mycket spännande och rolig eftermiddag där Birgit och Raimund, för övrigt i sällskap med sina respektive mödrar, visade mig en sida av Hamburg som de flesta turister aldrig får chansen att se.

Tänk så många roliga och oväntade bekantskaper och upplevelser ett skrotprojekt i Värmland kan leda till.

Och boken jag skulle sälja hade vi det lagets förvandlats till en gåva. Tack Birgit och Raimund!

DSC_1218