”Staffan Ekengren tar ämnet på allvar”

Av en händelse hittade jag en recension av min bok Kärlek till en skrot i bilmagasinet Klassiker (nr 5/2014). Den publicerades redan i maj men jag har inte upptäckt den förrän nu.

Så här skriver recensenten Fredrik Nyblad om boken:

”Resultatet av arbetet har inte bara blivit en vacker bilddokumentation. Staffan Ekengren har verkligen tagit ämnet på allvar. I ”Kärlek till en skrot” beskrivs hur Töcksforsskroten drevs av bröderna Ivansson men också hur olika myndigheter ser på skroten idag. Här finns också intervjuer med bilentusiaster, konststuderande och fotografer som har ett intresse för Töcksforsskroten. Det här är en gedigen bok om ett ämne som i andra böcker ofta behandlats lite väl lätt. Det är intressanta texter, vackra bilder och det är dessutom snyggt formgivet.