Vänliga Värmland – del 2

Med risk för upprepning – ja, det är faktiskt en upprepning från ett tidigare inlägg – måste jag säga att jag hela tiden noterar hur tillmötesgående alla värmlänningar och personer boende i trakten, är.

Oavsett om jag mailar Årjängs kommun för att få ta del av kommunala handlingar om bilskroten i Båstnäs, eller skickar en offertförfrågan till ett byggföretag om att hyra en skylift till ett fotouppdrag, är bemötandet alltid detsamma: Trevligt och även snabbt. Så snabbt att till och med kommunen svarar på mail under helgen.

Dessutom är folk intresserade, pratglada och vill veta mer.

Jag känner flera trevliga värmlänningar sedan tidigare och därför vore det fel att säga att jag är förvånad. Men det intryck jag har fått hittills är mer genomgående än vad jag först hade trott, särskilt med tanke på att ett trevligt bemötande på många håll i landet är allt annat än en självklarhet.

Och det kanske också är därför som jag känner mig så trygg med det här fotoprojektet. Jag vet att det kommer att bära hela vägen – Värmland har så att säga rätt jordmån för det den här typen av initiativ.