Båstnäs utsatt för misstänkt bedrägeri

Bilkyrkogården i Båstnäs utsätts av allt att döma just nu för ett avancerat bedrägeriförsök. Häromdagen satte ett ljusskyggt finskt företag upp lappar på skroten där de påstår att de äger bilarna i Båstnäs. Enligt Tomas Ivansson, son till Rune Ivansson som är en av skrotens ägare, ska det finska företaget de senaste dagarna ha gjort försök att sälja bilar från Båstnäs, bland annat till ett stort återvinningsföretag som dock fattade misstankar.

Händelsen har polisanmälts och enligt uppgift ska de misstänkta bedragarna fortfarande befinna sig i Värmland för att försöka sälja bilar från Båstnäs. När man ringer det nummer som anges på lappen blir det inget svar eller så går ett mobilsvar igång.

Det kan alltså vara på sin plats att vara vaksam om okända personer gör försök att sälja bildelar eller hela bilar från Båstnäs.

Läs också: ”Bedragarna agerade välregisserat och professionellt”.

Uppdatering 21:33 (6 mars): MPM Kiinteistöt OY, det företagsnamn som anges på lappen, är registrerat i finländska Salo som ligger mellan Helsingfors och Åbo. Enligt ett av det webbaserade företagsregistren i Finland beskriver MPM sig som ett företag i fastighetsbranschen men som också arbetar med byggprojekt och värdepappershandel.

Uppdatering 6.50 (7 mars): Läs också om NWT:s artikel idag och se fler bilder från bedrägeriförsöket i Båstnäs.

IMG_0568.JPGLapparna som sattes upp på skroten i Båstnäs häromdagen.