Konstnär använde skrotboken som förlaga

Häromdagen fick jag ett mail från Ulla Welin, konstintresserad i Dalarna, som målar både akvarell och i olja. Hon hade använt ett av mina foton ur boken Kärlek till en skrot som förlaga när hon gjorde en målning.

Hon ska ställa ut bilden den 8 augusti i Mora på den så kallade Lisselbyutställningen där bilderna hängs på husväggarna i ett villaområde.

”Din nattliga bild som jag hittade i boken ”Kärlek till en skrot” grep tag och satte igång fantasin. Jag blev mycket tilltalad och berörd av bilden och var helt enkelt tvungen att återge den i en oljemålning”, skriver Ulla Welin i ett mail till mig.

Ett lika oväntat som kul initiativ av Ulla som också har gett mig tillstånd att publicera hennes bild här på bloggen.

Lycka till med utställningen Ulla!

bilskrot