Glöm inte det unika med Båstnäs

Häromdagen skrev tidningen Expressen en artikel om vad som tros vara världens största kyrkogård för klassiska bilar. Den ligger i östra USA och tar varje år emot många besökare. Just den skroten har 4000 fordon på 13 hektar – att jämföra med skroten i Båstnäs som har 1000 fordon på två hektar.

Men artikeln om skroten i USA är en påminnelse om hur ovanliga sådana här platser numera är. De som utländska besökare som kommer till Båstnäs brukar beskriva den platsen som unik i Europa eftersom många gamla bilskrotar har rensats bort under de senaste åren. Man får söka sig till USA för att hitta något som är i närheten av Båstnässkrotens storhet.

Tänk på det när ni vandrar runt på de två hektaren i Värmland; att detta är en av numera väldigt få och unika skrotar i världen.